Sidor

fredag 6 april 2012

GLAD PÅSK

Önskar alla läsare, alla vänner, kamrater, kollegor, bekanta, grannar, okända, anonyma samt kreti & pleti en 
ÄGGSTRA GLAD PÅSK

Dukandieten är ju som gjord för påskmat: ägg, fisk, lamm med örter och vitlök. Precis vad vi ska äta här hemma idag och imorgon. På söndag blir det påskmiddag hos mamma o pappa. 
Glad Påsk säger vi här hemma, som katolik ska man sörja under påsken, sörja och lida. Jesus dog på korset för vår skull. När min katolska maffiamormor är här håller vi strikt på traditionerna, men annars blandar vi det polska och svenska påskfirandet. 
Idag ska vi måla ägg, men inte äta påskmat. Det är självvalt, för det kan bli för mycket av det goda annars. Vi köper inte heller en massa påskgodis till barnen utan har valt att köpa en liten påskpresent istället, samma sak där....det blir lätt för mkt av det goda. 
Imorgon blir det lamm med goda tillbehör. Fast i Polen fastar man sedan igår, dvs inget kött.
Har hunnit städa och ta fram lite pynt här hemma, sonen är nöjd när fjärdrarna kom upp i riset som finns i utekrukorna. 
Hur firar Ni påsk?

2 kommentarer:

Lena sa...

Glad Påsk till goa dig och din familj :) Det blev en liten bit lax och några räkor, alltså lite av varje. OCH en påse ruccola. Är tokig i ruccola för tillfället. Kan inte tjuvsmaka på det idag, för idag är det bara proteiner som gäller. Men i morron. Och på söndag. Kör 2 grönsaksdagar på raken men lär ju knappast falla död ner för det :) Största kramen

4U2 sa...

Påskbord i morgon. Godis framme sedan igår kväll. Synd att ingen av mina favoriter köptes eller kanske tur?
Glad påsk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...