Sidor

måndag 30 november 2009

Julfina naglar


Fixade syrran igår. Strax efteråt blev Zlatan åter igen KUNG i Barça! Respect!

söndag 29 november 2009

Barca-tårta


Inför kvällens match

Marabou fudge


Nykokt o redo för kylning. Gillar inte fudge själv men jag vet andra som gör....

Klart o redo


För kylning

Saffranspannacotta


På G

Advent, El Clásico, saffransgott och Ullareds-Kjell

Söndags morgon och advent är här. Hemmet är redo och sonen ivrig att få tända första ljuset.
Ska kanske baka lite idag, lite adventsmys. Saffranspannacotta med pepparkakssmul.....eller saffranskladkaka. Kan inte bestämma mig för vilket.

Ikväll är det El Clásico, Barça mot Real. Ska definitivt ses! Hoppas Zlatan är spelbar, han har ju varit skadad.

Nu ska jag fixa inköpslistan till baket. Avslutar med några bilder på scrapcards (beställnings) som jag inte hunnit visa innan.

Stämplarna är Skogstokiga, pepparkakorna utstansade QK och texterna både egenhändigt gjorda på datorn eller från Inkido, Scraplyckan och Stämpelfabriken.












Måste även berätta en rolig sak. Igår när jag och syrran var på Rusta stötte vi ihop med Ullareds-Kjell och hans fru Rosmarie. Lika cool live som på tv kan jag konstatera. Han är fan kult!

fredag 27 november 2009

Julmys i öppna spisen


Ljus o ställning från Partylite. Granen e gammal o köpt i Polen

En konstig fredagsmorgon

Att vakna upp i ett helt tyst hus....enda som hörs är hundens snarkningar.....inget liv...ingen rörelse. Då kommer jag på att sonen inte är hemma....han sover hos mormor och morfar. Han skulle vara där idag eftersom han är sjuk. Tanken var att jag skulle lämna honom innan jag åkte till praktiken. Men han fick akut mormor o morfar längtan igår och ringde själv för att fråga om han inte kunde sova över. En överlycklig mormor svarade naturligtvis ja...o kom själv o hämtade i sin nya bil. Sonen var impad o mormor lös av stolthet. Med all rätt :)
Så vipps var vi liksom barnfria....hade förträngt det under natten. Men nu på morgonen gör det sig påmint.
Nu ska jag ut i det svarta mörkret som omger stan...tur de flesta i området har satt upp sina adventsljus o stjärnor nu....lyser upp så mysigt när man går.

Ha en fin fredag och mys riktigt mkt!

torsdag 26 november 2009

Vilken är din favorit?



Vilken är din favorit i Aladdin asken? Min är pärlnogat, mums! Klicka på bilden och rösta på just din favorit!

She's back!

O jag bara njuter!

Coolt som f-n

onsdag 25 november 2009

Att vakna med

skallebank är inget kul. Fattar det inte. Hade ont i huvudet hela dagen igår, tog min migränmedicin när jag kom hem vilket hjälpte. Låg o slappade i soffan hela kvällen efter att sonen lagt sig, kunde inte somna lika tidigt som han. La mig ändå 22,00 och har sovit i ett till 06,00
Brukar gå upp 05,00 annars men just nu har jag min "praktik" eller verksamhetslagda utbildnining" som det så flott heter och börjar då 08,00 istället. Ändå vaknar jag med molande huvudvärk. Tror jag börjar bli sjuk eller nått.....

Idag är en ny dag på mottagningen, hoppas jag får lite mer att göra än igår. Vet att det är svårt nu i början innan jag får lite patienter och alla har så fullt upp med sitt. Försöker sitta o läsa lite under tiden men jag är inte van att sitta så mkt så det kryper i benen på mig efter ett tag.

Jaja, det reder sig nog

Ha det gott ute i mörka Sverige, på söndag är det första advent.

tisdag 24 november 2009

Oj så trött

jag var i går när jag kom hem....du milde tid! Hade dessutom en blixtrande huvudvärk som inte ville ge med sig. Tog en powernap på 20 minuter i soffan medan sonen tittade på lite film, sen var jag som en ny människa. Härligt.
Men efter Ullaredsavsnittet gick denna Malmötös i säng...tidigt...ja vet..men det kunde inte hjälpas.
Vaknade imorse och kände mig faktiskt utsövd.
Regnet duggar fortfarande tätt över stan, och det blir mörkare och mörkare....fast nu lyses trädgårdar och fönster upp av massa ljus. Skönt. Vissa har redan satt upp adventsljusstakarna. Det blir på lördag här hemma....för på söndag är det redan första advent!

Nu ska jag lämna sonen på fritids innan jag själv måste sticka till jobb

Ha en bra dag!

måndag 23 november 2009

Åter till vardagen

Efter en kort ofrivillig hemmavistelse är jag nu back on track och återgår till vardagen. Upp med tuppen o innan fan fått på sig kläderna. Kolsvart ute o REGN....grrr....innebär att man kommer se ut som en hottentott i håret när man väl når fram.
Hinner inte skriva mer nu, ska på utbildning i Trellehulla nu på morgonen i den nya läkemedelsmodulen som ska läggas in i vår dokumentationsprogram. Gääääsp....

Må gott

söndag 22 november 2009

Söndag hela dagen

Gomorron'
Regnet duggar tätt över Malmö....en riktig innesittar dag enligt min mening. Men det blir det inte för vår del....vi ska på bowling med familjen och goda vänner. Lite mat på det och man känner sig nöjd :)
Fick handlat lite julklappar igår, kul! Har nog aldrig varit ute i så god tid....ovanligt men skönt.

Fick lite feber igår kväll, vet inte var den kom ifrån. Efter 2 omgångar panodil och massa vila försvann den....konstigt! Idag mår jag bra.

Sonens kommentar imorse: "mamma, jag vill köpa en spikmatta för mina sparpengar"
Jag: "Jasså, varför det"?
Sonen: "för att förbättra blodcirkulationen förstår du väl"

Inser att han tittat för mkt på reklam.....
Dags att äta frulle

lördag 21 november 2009

Njuter av lugnet

Lördag igen....fattar inte var tiden tagit vägen....
Igår hade vi en jättemysig kväll med goda vänner. Åt tacos, kollade på Idol och var alla eniga om att Reza INTE förtjänade att åka ut. Vi tokröstade allesamman! Men men, så är funkar programmet. När den tjejen släpper en skiva, ska ja ha en! Basta! Min favo från förra året, Loulou har ännu inte släppt någon, men jag fortsätter hoppas.

Nu på morgonen är maken och vaccinerar sig, han är sist ut i familjen. Jag fick ju för snart 1 månad (15 oktober) sedan och sonen 5 november.
Sonen myser hos farmor (och sover otroligt nog fortfarande...ringde precis o kollade....) och Alice snarkar i sin korg. Så jag sitter och njuter av lugnet. Enda som hörs förutom snarkningarna i hallen är diskmaskinens malande.
Ikväll är vi bjudna på middag hos svärmor, mums! Alltid gott att komma till dukat bord.
Maken vill att vi åker ut och börjar titta på julklappar idag...vet inte om jag är så sugen, men låt gå. Vad ska Ni göra i helgen?
Dags gör lite frulle

fredag 20 november 2009

Fredagsmyyyyys!

zwani.com myspace graphic comments


Äntligen fredag! Sååå skönt att veckan lider mot sitt slut. Ikväll blir det Idol, god mat och dryck med kära vänner och massa mys. Ska tända lite levande ljus och ta fram pläden till soffan.
Återkommer senare med ett beställningskort :)

torsdag 19 november 2009

Ja jisses va det blåser


Runt om i Skåne ramlar rapporterna in om hur stormen tagit sig fram. Här hemma trodde jag fönsterpartiet ut mot trädgården skulle rasa in. Men jag har ändå sovit gott inatt, tack vare öronpropparna. O det har regnat så pass att vattnet ligger på gräsmattan. Slaffs slaffs.....Alice ser ut som en lerhög när hon varit ute.....najs!
Jaja, hur som haver. Har börjat titta på lite recept till vårt julbak och glöggmys. Vi brukar samlas några vänner varje jul och pyssla o baka. I år tror jag vi ska testa detta receptet. Nu gillar jag inte pepparkakor själv men övriga familjen gör det.
Har ni några bra, roliga recept ni kan dela med er av?

Nu ska jag fixa vidare

onsdag 18 november 2009

Ett STORT grattis



Till Ludmilla och hennes familj som fått en liten dotter natten till idag.

Bra mellanmål


Proteinsmoothie med jordgubbar o björnbär

tisdag 17 november 2009

Glögg

Mums vad det vattnas i munnen när jag ser dessa bilder


Nu gillar jag ju inte pepparkakor, men på Dufenkrooks hemsida hittar man massa andra mumsiga tilltugg man kan ha till glöggmyset :) Tror jag ska börja planera lite .....
Har du några tips på bra glöggtilltugg?

Godmorgon!


Regnar till tusen idag....smattrar härligt på rutorna. Sitter här och kollar mailen och surfar runt bland nyhetsblaskorna samt mina favvo bloggar.
Ska göra 2 beställningskort idag, kul! Får se vad jag hittar på......

Ikväll kommer syster yster och har jag tur får jag nya fina naglar :) Tjohooo! Har saknat mina....känns sååå tomt! O jag vet att flera av er frågat hur jag kan ha "så långa"...men det har jag inte. De går inte över min fingertopp, men man lurar ögat eftersom de är franska.
Nu ska jag kämpa vidare med min frukost och dricka

måndag 16 november 2009

Nu är det jul igen....

Snart har jag avverkat hela min beställningslista och kan börja på mina egna :)













söndag 15 november 2009

Fler julkort

Här kommer fler beställningar till jul













Fler kommer imorgon

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...